Ook al hebben sommige van mijn werken meer diversiteit in de openingen en andere
meer sobere uitsnijdingen, de afmeting van de blokjes blijven 4 x 4 cm.
Deze afmeting als een voorlopig gevonden ‘lettertype’, maar door de jaren heen zal blijken hoelang ik op deze manier blijf ‘schrijven’.

Wat ik wil bereiken in mijn werk is een wereld creëren waar even niets in gebeurt. Een leegte die ruimte aan het licht geeft. Een ruimte die lucht geeft. Lucht die de stilte weergeeft.

“....Zuiverheid en objectiviteit van de vormen zijn beeldbepalend....
........Vroom werkt bij vlagen intuïtiever dan haar minimalistische voorgangers en soms laat zij de strakke ordeningsprincipes zelfs helemaal los. Ze neemt daardoor meer afstand van de zakelijke basis en koerst duidelijk in de richting van een meer poëtische beleving en lyrische uitstraling.......... “ en “...........allesoverheersend is vooral de ervaring van de stilte die gesublimeerd is in papierreliëfs.........”
Wim van der Beek

“…Waar Jan Schoonhoven kunst geen persoonlijke gevoelens of blijken van individuele voorkeuren mocht uitdrukken, is het werk van Annet Vroom met gevoel en toewijding vervaardigd. Elk blokje is door haar vingers gegaan en in elk stukje karton of papier zit liefde, zorg en aandacht. Deze kunstenares zou je kunnen beschouwen als een transformator die kleur, emoties, chaos en soms heftige prikkels van alledag ordent en om zet in serene, monochrome, apollinische reliëfs. Het is wat het is. …..”
Harry Pierik