Annet Vroom (Zwolle, NL, 1956) woont en werkt in Zwolle. Autodidact.

Opleiding:
Na een dansopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en een danscarrière in Frankrijk, Parijs, terugkomen naar Nederland en is haar danskunst, beeldende kunst geworden.

Beeldelementen die steeds terugkeren in mijn reliëfs van papier zijn herhaling, ritme, ruimte, stapeling, licht en schaduwwerking. De toegepaste vormen zijn veelal geometrisch. De ordening varieert van strak tot speels, van rustig tot dynamisch. Begonnen met het knippen, plakken, schilderen of prikken van papier tastte ik de mogelijkheden van het werken in de ruimte af. Ik koos voor het handmatig tekenen, knippen en vouwen van repeterende vormen. Hierdoor ontstaan minimale verspringingen met een speels en ritmisch karakter. Ik zocht naar combinaties van materialen, technieken en beeldelementen waarbij ik bleef streven naar eenvoud en zuiverheid.

Daarop volgde een periode van versobering om de essentie die ik vorm wil geven uit te drukken. De witte vlakken nodigen uit tot concentratie op het spel van licht en schaduw waarmee ik een boeiende leegte en een zichtbare stilte tracht te creëren.

Vervolgens zijn mijn reliëfs intenser door de verscheidenheid aan gesneden openingen in de papieren blokjes. Hierdoor ontstaat er en grotere diversiteit in het spel van licht en schaduw. Naast de uitgesneden openingen, speelt het licht ook met de hoogte/diepte verschillen van de blokjes en door hoe ik deze heb gerangschikt, soms naast elkaar en soms over elkaar heen gelegd. Het ruimtelijke aspect krijgt daarbij een bijna architectonische dimensie.